The Weather Network

maanantai 27. helmikuuta 2017

Fujitsu LZCAN09 etähallinta 1. versio

Vein mökille ensimmäisen version ilmalämpöpumpun etähallintaan ja seurantaan. Tämä laitteisto on ainakin näin aluksi sellainen karvalakkimalli ja aika näyttää onko tarvetta hankkia parempaa.

Fujitsu LZCAN09 etähallintaan käytän nyt Broadlink RM Pro-wifi yleiskauko-ohjainta (hinta posteineen 20€ Kiinasta). Asennus kahden Android-tabletin välille (mökillä nettiliikenteen hoitaa siis tabletti, jossa on Hotspot päällä koko ajan ja etänä otan yhteyden toisella tabletilla) oli helppo ja laitteen ohjelmasta löytyi nopeasti valmis malli Fujitsun kaukosäätimen perustoiminnoille eli nyt voin säätää netin kautta lämpötilat ja puhallusvoimakkuudet sekä laitteen sammutuksen ja käynnistyksen.

Lämpötiloja ja sähkönkulutusta seuraan tabletin kameran avulla eli kameran edessä on 3 mittarinäyttöä:
1. Brittien Ebaystä ostin uudenveroisen Current Cost Envir-sähkönkulutusmittarin (E-ON brändätty) hintaan 30€ posteineen.
2. Ulko- ja sisälämpötilaa seuraan Avec-mittarilla (Halpa-Hallista hintaan 13,90€), jossa tuo ulkoanturi toimii langattomasti.
3. Prismasta ostin hintaan 29,90€ Lexa-sääaseman, jossa on 2 langatonta anturia - toisella anturilla mittaan ilmalämpöpumpun puhallusilman lämpötilaa ja toisella saunan lämpötilaa.


Tabletin päälle olen virittänyt hämäräkytkimellä varustetun 1W:n led-lampun (yövalo Boston Prismasta hintaan 4,95€), jotta mittareista saa netin kautta selvää yölläkin.


Ilmalämpöpumpun vieressä on nämä anturit - alimmainen mittaa puhallusilmaa sisäyksikön ilmanohjaimien keskeltä ja ylemmän mittarin alempi lukema näyttää sisäyksikön päältä lämpötilaa.

Tabletin kameraohjelmana käytän WardenCam-ohjelmaa, jonka täysi lisenssi maksoi 6,84€.

Tuo mittaristo ja tabletti vie valmiustilassa sähköä energiankulutusmittarin mukaan 4,3-7W. Broadlink-kaukosäädin vie sähköä 1W.

Kuvankaappaus etänä netin kautta sillä toisella Android-tabletilla:


Lisäksi 25 euroa posteineen Kiinasta maksoi IP-kamera, jolla voin seurata etänä ilmalämpöpumpun ulkoyksikön toimintaa. Kamera on sisällä lisäsiivessä olevan kylpyhuoneen ikkunalla, joka on muuten hyvä paikka, mutta pimeällä kameran infrapunalamput heijastavat ikkunalasista niin, ettei kuvasta saa selvää. Kameran mukana tuli valmistajan oma Android-ohjelma, jonka avulla kamera oli aika helppo yhdistää wlanin kautta nettiin, jolloin videoa voi katsoa etänä valmistajan serverin kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti